Selecteer een pagina

Heeft jouw bedrijf een website die hoog of niet zo hoog in google staat? Dit komt waarschijnlijk, omdat jouw bedrijf wel of niet bezig is met SEO (Zoekmachine Optimalisatie) of SEA (Zoekmachine adverteren). Deze diensten zorgen ervoor dat je website hoger in de zoekmachine komen te staan. Dit gebied van zoekmachine optimalisatie is erg ingewikkeld en kan je pas verstandig mee om gaan als je er veel van weet. Het kan namelijk zijn dat je bijvoorbeeld het onderdeel linkbuilding helemaal verkeerd aanpakt en hierdoor juist minder hoog in de zoekmachine komt te staan. Daarom is het handig om een SEO expert in te huren die hier veel van weet en op de juiste manier de waarde van je website omhoog kan krijgen.

SEO uitbesteden of zelf doen?

Search Engine optimalisation kan je natuurlijk wel zelf doen als je hier wat verstand van hebt. Alleen is dit niet altijd slim. Waarom? Dit komt, omdat het veel tijd inneemt en er risico’s zijn dat je door een verkeerde handeling je website niet hoger, maar lager op google komt te staan. Je kan op het moment dat je aan SEO werkt ook niet bezig zijn met je andere taken en doelstellingen binnen jouw bedrijf. Bij het uitbesteden kan een SEO-bedrijf de taak om jouw website hoger in de zoekmachine te zetten helemaal op zich nemen, zodat jij zelf volledig op de andere belangrijke taken en doelstellingen van jouw bedrijf kan focussen. Wel moet je weten dat je bij zoekmachine optimalisatie pas na een lange tijd resultaat gaat zien als je nog niks of weinig aan SEO doet. Als je niet veel tijd hebt om aan SEO te werken, maar niet volledig dit traject wilt uitbesteden kan je bijvoorbeeld zelf teksten schrijven met veel gebruikte zoekwoorden erin die door de experts weer gebruikt kunnen worden voor het belangrijke onderwerp linkbuilding.

Linkbuilding

Dit onderwerp is een van de belangrijkste onderwerpen van zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is het plaatsen van relevante links naar bijvoorbeeld jouw website. Door deze relevante links gaat de zoekmachine jouw website meer waarderen en kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Je kan dit zelf doen, maar weet wel dat verkeerde handelingen google hard afstraft. Linkbuilding uitbesteden en te laten doen door experts op dit gebied is erg handig om te zorgen dat jouw site op een lange termijn hoger in google komt te staan. Op een korte termijn resultaat zien is niet realistisch, omdat er meestal veel dingen aan een website geüpdatet moeten worden voordat ze hoger dan andere sites in google komen te staan.

Waar plaatst een expert linkjes?

Een expert plaatst linkjes op een relevante website die naar jouw website leiden. Ze worden geplaatst op pagina’s waar nog weinig links op staan. De links worden geplaatst waar ze omringt worden door een tekst die te maken heeft met de pagina waarnaar gelinkt wordt. Het plaatsen van een link op een website die hoog in de zoekmachine staat zorgt ervoor dat de link ook meer waarde krijgt.